Accessoires

Ben je op zoek naar een origineel & duurzaam sieraad? Hier vind je ze.

Nieuw in ons assortiment, de unieke afrikaanse sieraden van het merk Quazi Design en het duurzame merk Green age. De sieraden van Quazi design zijn afkomstig uit Swaziland. De accessoires zijn allemaal handgemaakt en daardoor allen uniek. 
 

Quazi design

Quazi design (QD) is in 2009 opgericht door management director en creatieve brein Doron Shaltiel, om de broodnodige werkgelegenheid in Swaziland, Zuid Afrika te creëren. QD is begonnen om van eenvoudig opgerold papier oorbellen te maken en deze mooi te presenteren op een leuk ontworpen kaart. Ze hadden toen maar één ambachtsman in dienst. Inmiddels zijn dat er veel meer, zowel mannen als vrouwen.

De werkplaats van Quazi Design is gesitueerd in Sidwashini, in het industriegebied van Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. De vrouwelijke ambachtslieden zijn fulltime in dienst met vaste contracten, wat hun zekerheid van werk biedt. 

Hiermee kiest Quazi Design voor duurzame verandering en sociale impact. Al hun producten worden met de hand gemaakt door lokale vrouwen. Door innovatieve technieken toe te passen worden gebruikte materialen tot prachtige sieraden getransformeerd die prachtig zijn om te dragen. QD is een van de oprichters van SWIFT, Swaziland fair trade.

Green Age

De mensen achter Green Age zijn Ana Maria Forero von Greiff en Leandro de J. Herrera Diazz. Ze zijn beiden van geboorte columbiaans en hebben elkaar in Hamburg leren kennen. Ze bedachten sieraden te maken van natuurlijk materiaal en op een duurzame manier te produceren. De natuurlijke materialen wat ze gebruiken zijn sinaasappelschillen en tagua-noot. Dit maakt deze sieraden tot prachtige bijzondere handgemaakte sieraden en op een duurzame manier geproduceerd.

De Tagua-noot is het zaad van een tropische palm, die in de regenwouden van de pacifische kust van Columbia op een hoogte van max. 1800 m groeit. Door het uitdrogingsproces van de Tagua-noot worden de kralen zo hard als ivoor en daarmee zijn de kralen uitermate geschikt voor de sieraden. Tagua-noot wordt ook wel 'natuurlijk ivoor' genoemd.

© 2015 - 2023 Afrikaanse stof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel