In the spotlight

In deze rubriek neem ik een bepaalde stof/print uit de webshop onder de loep en ga deze dan zo goed mogelijk voor jullie beschrijven. Ook is dan voor een bepaalde periode deze stof voor een speciale prijs te bestellen.

YELLOW TWIN
En de eerste stof die aan de beurt is, is de afrikaanse stof YELLOW TWIN.
De hoofdkleur van de Yellow Twin is mosterdgeel. Dit gele patroon lijkt wel in elkaar gevlochten en ziet er daardoor bijzonder uit. De grotere figuren hebben de kleuren lichtbruin / donkerbruin / wit. De afmetingen van de figuren zijn 22 x 9 cm ( b x h ). De afstand tussen de figuren is van boven naar beneden gemeten 11,5 cm en van links naar rechts gemeten is de afstand 25,5 cm. De print bevindt zich zowel op de voor- en achterkant van de waxstof. De waxstof is van 100% katoen. Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Je kunt de waxstof op max. 40 graden in de wasmachine wassen. De eerste paar keren apart wassen in verband met afgeven. Een scheutje azijn in de waslade erbij doen is goed voor het kleurbehoud.

Ga naar YELLOW TWIN (UITVERKOCHT) 

Door het geweldige succes van deze nieuwe rubriek is de eerste stof die ik 'in the spotlight' heb beschreven al helemaal uitverkocht. Hartelijk dank daarvoor lieve mensen!! Daarom wacht ik niet te lang met de volgende Afrikaanse stof beter onder de loep te nemen maar doe dit nu al. En bij deze geldt, OP = OP.

 

RED / GREEN BEAUTY 
En de volgende stof die ik onder de loep ga nemen is de waxstof RED / GREEN BEAUTY.
De hoofdkleuren van deze waxstof zijn rood, grasgroen en creme. De ondergrond heeft de kleur creme/lichtgeel en er zit een zwart werkje in. De kleuren van de figuren zijn rood, groen en wit. Er zijn twee verschillende figuren namelijk de ruit en een 8-zijdig figuur. Het kleinste figuur heeft de afmetingen 27 x 13 cm (b x h) en met een afstand van 9,5 cm van elkaar. De grootste figuur heeft de afmetingen 37 x 36 cm (b x H) en hebben van boven naar beneden gezien een afstand van 5 cm tot elkaar. De print bevindt zich zowel op de voor- en achterkant van de waxstof. De waxstof is van 100% katoen. Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Je kunt de waxstof op max. 40 graden in de wasmachine wassen. De eerste paar keren apart wassen in verband met afgeven. Een scheutje azijn in de waslade erbij doen is goed voor het kleurbehoud.

Ga naar RED / GREEN BEAUTY (UITVERKOCHT)

 

BLUE LOVE YOU 
Some are going fast, some are going slow. De ene print van stof is de andere niet. De Afrikaanse stof die nu aan de beurt is in de rubriek "in the spotlight" is BLUE LOVE YOU. En ik weet het bijna wel zeker, deze prachtige stof is going fast!
De hoofdkleuren van deze stof is een prachtige kleur blauw, groen, bruin en wit. De ondergrond is oceaanblauw en de print heeft de kleuren groen, bruin en wit. Er is een groot ovaal figuur met twaalf ronde figuren er rondom. Dit patroon herhaald zich over de hele stof. Het grote figuur is 25 x 41 cm groot en de kleine figuren hebben een doorsnede van 14 cm. De stof is van 100% katoen. Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Je kunt de stof op max. 30 graden in de wasmachine wassen. De eerste paar keren apart wassen in verband met afgeven. Een scheutje azijn in de waslade erbij doen is goed voor het kleurbehoud.

Ga naar BLUE LOVE YOU (UITVERKOCHT)

 

PEACOCK EYE

Het wordt weer tijd om een nieuwe afrikaanse stof onder de loep te nemen. De mooie felgekleurde stof Peacock eye. Deze bijzondere stof heeft een prachtige kleur oranje als ondergrond. De print is afwisselend. Je hebt de vierkante vakjes en de Peacock eye figuren. Deze figuren zijn verschillend van grote. De rij met de grootste figuren hebben een doorsnede van 13 x 18 cm en de kleinere Peacock eye figuren hebben een doorsnede van 11 x 8 cm. Door de hele stof heen zijn er leuke gele sterretjes. De Peacock eye figuren hebben de kleuren rood / geel / blauw / wit / zwart. De stof is van 100% katoen. Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Je kunt de stof op max. 30 graden in de wasmachine wassen. De eerste paar keren apart wassen in verband met afgeven. Een scheutje azijn in de waslade erbij doen is goed voor het kleurbehoud.

Ga naar PEACOCK EYE (UITVERKOCHT)

 

RED / YELLOW FIGURE 

Ook dit jaar gaan we door met de rubriek "in the spotlight". Deze keer gaat het om de stof Red/Yellow figure. Een leuk apart stofje. Hele kleine lichtblauwe bloemetjes afgewisseld met zowel gele als rode figuurtjes. Deze gele en rode fantasie figuren komen op mij over als een soort van zeediertjes. Ze hebben een gemiddelde doorsnede van 5 cm. Ze zitten willekeurig verspreid over de stof. De rode figuren hebben een donkerrode kleur en de gele een felle gele kleur. De stof is van 100% katoen en is afkomstig uit Tanzania. Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Je kunt de stof op max. 30 graden in de wasmachine wassen. De eerste paar keren apart wassen in verband met afgeven. Een scheutje azijn in de waslade erbij doen is goed voor het kleurbehoud.

Ga naar RED / YELLOW FIGURE (UITVERKOCHT)

 

YELLOW / BROWN CURLY

Volgende afrikaanse waxstof die aan de beurt is, is de yellow brown curly. Deze stof is een beauty. En met deze kleuren (geel/bruin) een echte aanrader voor de naderende herfst. Hij is moeilijk over te brengen op de foto's maar de achtergrondkleuren zijn in het midden van de stof wat donkerder en loopt naar de kanten lichter uit in geel. Dit geeft een heel mooi effekt. De figuren zijn in het midden geel en de rand eromheen is wit met bruin. Ze hebben een afmeting van 15 x 19 cm. Per rij verspringen de figuren. De print zit aan twee kanten van de stof en het is bijna niet te zien wat de goede en wat de verkeerde kant van de stof is. De stof is van 100% katoen. Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Je kunt de stof op max. 30 graden in de wasmachine wassen. De eerste paar keren apart wassen in verband met afgeven. Een scheutje azijn in de waslade erbij doen is goed voor het kleurbehoud.

Ga naar YELLOW / BROWN CURLY (UITVERKOCHT)


STAR IN RED

Deze keer aan de beurt is de prachtige afrikaanse waxblock, Star in red. De ondergrond van deze prachtig gekleurde waxblock is rood. Hierop staan vijf groene banen. In deze banen zijn cirkels, afgewisseld met achthoeken. Het figuur in de cirkels is een soort bloem en in de achthoeken een ster. De cirkels zijn 13 cm groot en de achthoeken 8 cm. Afstand tussen de banen is 11 1/2 cm. De print zit aan twee kanten van de stof en het is bijna niet te zien wat de goede en wat de verkeerde kant van de stof is. De stof is van 100% katoen. Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Je kunt de stof op max. 30 graden in de wasmachine wassen. De eerste paar keren apart wassen in verband met afgeven. Een scheutje azijn in de waslade erbij doen is goed voor het kleurbehoud.

Ga naar STAR IN RED

© 2015 - 2021 Afrikaanse stof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel