info Afrikaanse stoffen

Het assortiment

Het assortiment veranderd geregeld. Ik probeer iedere keer weer een zo gevarieerd mogelijk aanbod te creëren. Mochten jullie een bepaalde voorkeur hebben over afrikaanse stoffen of heb je een vraag dan hoor ik het graag. Je kunt mij bereiken via whatsapp of email voor al jouw vragen.
 

Dit jaar 2022 zijn de nieuwe waxprint stoffen van een hogere kwaliteit katoen en een zachte finish. 

 

Zowel de Afrikaanse stoffen als de tricotstoffen van Vintage in my heart zijn per yard te koop

De Afrikaanse stoffen en Zweedse tricotstoffen zijn per yard te koop!! Bestel je dus 1 stuk dan krijg je 0,90 meter (1 yard) stof. Groot voordeel is dat je op deze manier makkelijk met verschillende stoffen iets heel leuks en unieks kunt maken.

Rechtstreeks uit Zweden, de exclusieve tricotstoffen van het bekende merk Vintage in my heart. Bestel je 1 stuk dan krijg je een lap van 90 cm lang en 160 cm breed. Deze stoffen zijn namelijk 160 cm breed. De tricotstoffen zijn rekbaar, soepel en heerlijk zacht. Ze hebben een Oeko-tex keurmerk. Dit is een gezondheidskeurmerk wat betekent dat er geen schadelijke stoffen zijn toegevoegd. De prints die de stoffen hebben zijn door verschillende designers ontworpen, oa. Linda Forsberg en Studio Granath.


Verschil tussen Super Wax en Wax Block / Wax Print

Super Wax is gemaakt van extra dicht geweven, fijn en luxueus katoen stof. Super Wax heeft altijd een herkenbaar design ontwerp en is anders als Wax Block omdat het altijd tweekleurig is. Er kan ook een derde kleur aan toegevoegd zijn. Dit verwijst naar het proces van wax-gebaseerde batik technieken, wat de Super Wax prints hun unieke styles geeft.
Wax Block / Wax Print is een gebruikelijk materiaal dat gebruikt wordt voor kleding in Afrika, in het bezonder in West Afrika. Het is een kleurrijke stof van maar liefst 100% katoen dat Batik is geprint. Zowel de voor- als achterzijde hebben dezelfde, prachtige kleurintensiteit.

Betekenis van wax-laag

De term wax laag heeft te maken met het kleurproces van de stoffen. De kleuren worden op bepaalde delen van de stof aangebracht en om stukken stof af te schermen werd vroeger veelal wax gebruikt. Tegenwoordig is dat voornamelijk hars. Als het kleurproces klaar is wordt de wax/hars er weer vanaf gehaald en grondig schoongemaakt. Het eindresultaat zijn fijne soepele katoenen stoffen.

Herkomst afrikaanse stoffen

Een gedeelte van de afrikaanse stoffen komt uit Tanzania, Dar es Salaam en Congo. Ze hebben een hoge kwaliteit katoen.
Deze mooie stoffen hebben prachtige kleuren en unieke prints. Nergens anders in Nederland te koop. 
 
Naast de afrikaanse stoffen uit Tanzania verkoop ik ook andere Wax Block / Wax Print stoffen en Superwax stoffen uit andere landen. Prachtige gekleurde stoffen met allerlei verschillende prints die batik worden geprint. De print bevindt zich zowel aan de voor- als achterzijde. De stoffen worden gemaakt van 100% katoen. Afhankelijk van de print komen deze stoffen uit verschillende fabrieken uit verschillende landen namelijk Nederland, Afrika (congo) of Duitsland. Ze worden gefabriceerd waarbij er gelet wordt op milieuvriendelijkheid voor het gebruik van water en onder goede arbeidsomstandigheden.

Goede doel

Sinds januari 2019 doneert Afrikaansestof.nl 1 euro per verkochte meter aan het goede doel Nkoaranga Lutheran Hospital te Tanzania. Dit doe ik bij de stoffen die uit Tanzania en Congo komen.

Verzorging afrikaanse stoffen

Je kunt in het bakje van de wasmachine wat azijn of wasverzachter doen voor de stof nog wat soepeler te krijgen. Is niet bij alle stoffen nodig want de meeste nieuwe stoffen hebben een zachte finish en zijn redelijk soepel. De azijn is ook voor het kleurbehoud. De eerste paar keren moet u deze stof apart wassen op 30 graden (in verband met afgeven) en daarna kunnen ze gewoon in de wasmachine, bij de bonte was. Een ideaal natuurlijk wasmiddel is Seepje, ook verkrijgbaar in mijn webshop.

Kenmerk van katoen

Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Deze stoffen zijn heel kleurrijk en je kunt er allerlei leuke dingen van maken. Zeer geschikt voor kleding, maar wat dacht u bijvoorbeeld van kussenhoezen, gordijnen of tasjes. 

 

© 2015 - 2023 Afrikaanse stof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel