Per december 2020 zijn de nieuwe waxprint stoffen van een hogere kwaliteit katoen en een zachte finish. 


Het assortiment

Het assortiment veranderd geregeld. Ik probeer iedere keer weer een zo gevarieerd mogelijk aanbod te creëren. Mochten jullie een bepaalde voorkeur hebben over afrikaanse stoffen dan hoor ik het graag. 

Te koop per yard

De stoffen zijn per yard te koop!! Bestel je dus 1 stuk dan krijg je 0,90 meter (1 yard) stof. Groot voordeel is dat je op deze manier makkelijk met verschillende stoffen iets heel leuks en unieks kunt maken.

Heeft u een vraag of tip, we horen het graag. Zit er nou net niet de kleur of print bij die u wil, laat het mij weten en ik zal kijken wat ik voor u kan doen.Verschil tussen Super Wax en Wax Block / Wax Print

Super Wax is gemaakt van extra dicht geweven, fijn en luxueus katoen stof. Super Wax heeft altijd een herkenbaar design ontwerp en is anders als Wax Block omdat het altijd tweekleurig is. Er kan ook een derde kleur aan toegevoegd zijn. Dit verwijst naar het proces van wax-gebaseerde batik technieken, wat de Super Wax prints hun unieke styles geeft.
Wax Block / Wax Print is een gebruikelijk materiaal dat gebruikt wordt voor kleding in Afrika, in het bezonder in West Afrika. Het is een kleurrijke stof van maar liefst 100% katoen dat Batik is geprint. Zowel de voor- als achterzijde hebben dezelfde, prachtige kleurintensiteit.

Herkomst afrikaanse stoffen

Een gedeelte van de afrikaanse stoffen komt uit Tanzania, Dar es Salaam en zijn van 100% katoen.
Deze mooie stoffen hebben prachtige kleuren en unieke prints. Nergens anders in Nederland te koop. 
 
Naast de afrikaanse stoffen uit Tanzania verkoop ik ook andere Wax Block / Wax Print stoffen en Superwax stoffen. Prachtige gekleurde stoffen met allerlei verschillende prints die batik worden geprint. De print bevindt zich zowel aan de voor- als achterzijde. De stoffen worden gemaakt van 100% katoen. Afhankelijk van de print komen deze Wax Block stoffen uit verschillende fabrieken namelijk Afrika, Duitsland of Nederland. Ze worden gefabriceerd waarbij er gelet wordt op milieuvriendelijkheid voor het gebruik van water en onder goede arbeidsomstandigheden.

Goede doel

Sinds januari 2019 doneert Afrikaansestof.nl 1 euro per verkochte meter aan het goede doel Nkoaranga Lutheran Hospital te Tanzania. Dit doe ik bij de stoffen die uit Tanzania komen.

Verzorging afrikaanse stoffen

De stoffen zijn in het begin een beetje stug maar als u wat azijn of wasverzachter gebruikt worden ze soepel. Ook kunt u een scheutje azijn in het wasbakje doen voor het kleurbehoud. De eerste paar keren moet u deze stof apart wassen op 30 graden (in verband met afgeven) en daarna kunnen ze gewoon in de wasmachine, bij de bonte was. Een ideaal natuurlijk wasmiddel is Seepje, ook verkrijgbaar in mijn webshop.

Stof van de mondkapjes

Alle afrikaanse waxstoffen zijn van 100% katoen. Katoen kun je normaal gesproken maar tot maximaal 40 graden wassen. Dit is omdat hij anders doet krimpen. De stoffen voor de mondkapjes zijn al verschillende keren op 60 graden gewassen voordat er een mondkapje van is gemaakt. Hij zal dan in gebruik niet meer zoveel krimpen. Mocht je zelf van één van deze afrikaanse stoffen een mondkapje willen maken, dat kan. Was ze dan eerst een aantal keren op 60 graden alvorens je het mondkapje gaat maken.

Kenmerk van katoen

Katoen is bijzonder huid vriendelijk want het is lucht doorlatend en kan zonder nat aan te voelen 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Katoen is licht en scheurt en vervilt niet. Deze stoffen zijn heel kleurrijk en je kunt er allerlei leuke dingen van maken. Zeer geschikt voor kleding, maar wat dacht u bijvoorbeeld van kussenhoezen, gordijnen of tasjes. 

 

© 2015 - 2021 Afrikaanse stof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel